Lees hier meer over de case van: Enpron

Over Enpron

Enpron is een belangrijke speler in de klimaattransitie. Vanuit de kantoren in Drachten en Almere werkt dagelijks een groep enthousiaste energieprofessionals aan hetzelfde doel: het verduurzamen van het Nederlandse bedrijfsleven.

De uitdaging

De toenemende vraag naar verduurzamingstrajecten ging gepaard met openstaande vacatures die lastig waren in te vullen. Als tijdelijke oplossing werden vacatures ingevuld door externe recruiters en uitzendbureaus, wat niet de juiste oplossing bleek voor de lange termijn. Het opzetten van de werving- en selectietak en het opleiden van de HR professionals waren de eerste stappen. Omdat Enpron een relatief onbekende naam was in de arbeidsmarkt, was het vergroten van de naamsbekendheid een essentiële vervolgstap. Vanuit een sterke employer branding strategie is, in samenwerking met het marketingteam, een solide basis neergezet voor de arbeidsmarktcommunicatie. Om de betrokkenheid onder de medewerkers te vergroten, zijn er onderzoeken gedaan naar verbeterpunten binnen de organisatie. Voorbeelden van projecten vanuit dit onderzoek zijn de Enpron Academy en de teambuildingsdagen.

Het resultaat

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt is Enpron in een korte tijd enorm gegroeid. Het openen van een nieuw pand in Almere in 2022 was dan ook een logische stap. Doordat Enpron nu de nodige kennis en vaardigheden in huis heeft op het gebied van werving en selectie, is het HR team in staat om zelf passend personeel te vinden. Dankzij de branding weet Enpron zich op een frisse en eigentijdse manier te positioneren als (potentiële) werkgever. Voorbeelden hiervan zijn de werken-bij website, de stijl van de vacatureteksten, de werving- en selectiecampagnes en de posts op social media (HR gerelateerd). In samenwerking met marketing en HR wordt het DNA van Enpron perfect vertaald naar de buitenwereld. Hierdoor weet Enpron de interesse te wekken bij de juiste doelgroep. Doordat de verwachtingen overeenkomen met de realiteit, is er weinig doorloop in het personeelsbestand van Enpron. De trainingen en teambuildingdagen werden door de medewerkers als leerzaam en vooral leuk ervaren en hebben dan ook bijgedragen aan het versterken van de Enpron cultuur.


Meer weten over deze opdracht? Bezoek de werken-bij pagina van Enpron of neem een kijkje op de LinkedIn pagina.